Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Een Maand Vol Verhalen En Herdenkingen

Keti Koti Utrecht: Herdenk en Vier de Afschaffing van de Slavernij

Een Maand Vol Verhalen en Herdenkingen

In de maand juni staat Utrecht in het teken van het trans-Atlantische slavernijverleden en verzet. Op 1 juli wordt jaarlijks Keti Koti gevierd, een dag om de afschaffing van de slavernij te herdenken.

Herdenking en Viering

Keti Koti Utrecht organiseert een programma vol activiteiten gedurende de hele maand juni. Van boeklezingen en stadswandelingen tot theatervoorstellingen, er is voor ieder wat wils. Op 30 juni vindt een speciaal programma plaats, met livemuziek en sprekers.

Een Toekomst Zonder Discriminatie

Keti Koti is meer dan alleen een herdenking van het verleden. Het is ook een viering van de veerkracht en het verzet van de mensen die onderworpen waren aan slavernij. Door de geschiedenis van de slavernij te erkennen en te herdenken, streven we naar een Utrecht waar discriminatie en onrechtvaardigheid geen plaats hebben.

Keti Koti 2024

In 2024 zal Keti Koti een extra bijzondere betekenis hebben, aangezien het dan 150 jaar geleden is dat de slavernij in Suriname en op de Antillen werd afgeschaft. Utrecht zal deze mijlpaal herdenken en vieren met een uitgebreid programma. Keti Koti Utrecht is een kans om samen te komen, het verleden te herdenken en te bouwen aan een toekomst waarin iedereen gelijke kansen en respect heeft.


Comments